Welkom bij de Tienkamp Zuidlaren

Elk jaar in juni wordt in Zuidlaren een Tienkamp georganiseerd met 10 verschillende sport- en spelonderdelen.

De voorbereidingen worden getroffen door enthousiaste vrijwilligers. Tijdens de Tienkamp zijn er ruim 40 vrijwilligers in touw om het evenement te kunnen te laten slagen.

Aan de Tienkamp kunnen maximaal 22 teams van minimaal 4 personen en maximaal 6 personen deelnemen van 16 jaar en ouder.
Zij dienen uit het dorp Zuidlaren en omgeving te komen. Er is inmiddels een grote diversiteit aan teams in de vorm van vrienden, collega’s, stamgasten, bedrijven en andere groepsvormen. Deelnemers kunnen gratis meedoen aan dit spektakel en krijgen 10 posten voorgeschoteld die op de snelste tijd of het vergaren van de meeste punten uitgevoerd moeten worden.

Door de medewerking van een groot aantal sponsoren kan de Tienkamp georganiseerd worden. De sponsoren staan natuurlijk vermeld op de site van Tienkamp Zuidlaren.
Het doel van de Tienkamp is om elk jaar een zo spectaculair mogelijk programma te maken voor de deelnemers en het publiek.
Enkele onderdelen komen terug in programma en andere spelen worden vervangen. Op dit moment wordt er door de organisatie gewerkt aan de voorbereiding van
10 verschillende sport- en spelposten.

Ook aan de toeschouwers wordt natuurlijk weer gedacht. Een rebus waar leuke prijzen mee te winnen zijn. Een kleurplaat voor de kinderen en natuurlijk muziek, hapjes en verdere theatrale aankleding om bij zowel deelnemers als publiek een grote glimlach op het gezicht te toveren.

Plezier hebben is waar het om draait bij dit “dorpsfeest”.